Kæmpe tanke renser spildevand på Strynø

Sted

Strynø

Kunde

Marius Pedersen A/S

Leveringsperiode

Sommer 2016

ScanPipe har leveret tre kæmpestore bundfældningstanke til et projekt på Strynø. Tankene indgår som et væsentligt element i et nyt miljøvenligt filterrenseanlæg, hvor målet er at rense det spildevand, der ledes til anlægget så godt, at det kan ledes ud igen i sin reneste form og uden konsekvenser for miljøet. Anlægget er indtil videre Danmarks største af sin slags.

Det mest bemærkelsesværdige ved de tre tanke, som ScanPipe har leveret til Strynø er størrelsen. Det var specificeret i udbuddet fra Langeland Forsyning A/S, at der skulle leveres to tanke, der kunne rumme hhv. 60 m3 og 100 m3 spildevand. ScanPipe var dog nødt til at levere tre tanke, der tilsammen kunne rumme de krævede 160 m3 spildevand, fordi dimensionerne var for store til, at anlægget kunne fragtes over til den lille ø som to tanke. Tilsammen kan de tre kæmpetanke rumme og rense spildevand til, hvad der svarer til 400 personer (400 PE) – i dette tilfælde indbyggere og turister i Strynø by.

Tankene udmærker sig fordi de:

 • har en meget høj styrke. De er fremstillet af rør i SN4, og kan derfor klare at blive installeret i op til to meters dybde til indløb (4,4m til bund). Styrken i røret overgår dermed den gældende rørcenteranvisning 018.
 • er produceret i PE-HD (højdensitetspolyethylen), som dels er et miljøvenligt produkt og dels sikrer, at spildevandet ikke ødelægger tanken
  de leveres i ét stykke per tank – klar til brug og skal ikke svejses eller samles yderligere
 • har hvælvet bund på enderne, som gør dem mere holdbare og stærke, så de kan klare et højt tryk fra jord og evt. grundvand.
 • produceres med indbyggede løfteøjer, som gør dem nemme at håndtere, når de skal installeres
 • har indbyggede ”fødder”, så de står stabilt, når de er placerede
 • er specialfremstillede, så de passer præcis til det konkrete behov

"Det hele er gået planmæssigt, og vi har ikke haft megen kontakt med ScanPipe i processen, hvilket i dette tilfælde er en god ting"

”Tankene havde en højere styrkeklasse, end det andet tilbud vi fik og prismæssigt lå det inden for rammerne. Det var derfor et meget attraktivt tilbud på et solidt produkt, som vi valgte at gå videre med til bygherre”, forklarer projektleder Jes Michelsen fra Marius Pedersen.

Specialoverfart med Strynø-færgen
Når tanke er så store findes der ingen standarder – de skal dog som minimum opfylde rørcenteranvisning 018, som gælder for store nedsivningsanlæg. Netop tankenes størrelse med længder på henholdsvis 18, 15,5 og 8,5 meter gjorde, at der var brug for at booke en specialoverfart med Strynø-færgen, så de kæmpemæssige tanke kunne fragtes over på den lille ø.

ScanPipes kunde Marius Pedersen var godt tilfreds med at få leveret tre helt færdige tanke, fortæller Jes Michelsen:
”Tankene blev leveret på en rigtig god måde, fordi vi kunne etablere dem, så de var helt uden udfordringer. Det var et klart bedre alternativ for os at få tre færdige tanke frem for én stor tank i flere dele, som så efterfølgende skal svejses sammen på stedet. Det hele er gået planmæssigt, og vi har ikke haft megen kontakt med ScanPipe i processen, hvilket i dette tilfælde er en god ting.”

En del af et grønt projekt
Tankene indgår i et større projekt på Strynø med en grøn og miljøvenlig profil. Spildevandet ledes til tankene, strømmer gennem de indbyggede kamre og bliver gradvist renere. Når vandet er blevet renset i tankene, pumpes det videre til fire bassiner med sandfiltre og beplantning, der igen renser vandet grundigt og helt uden brug af kemikalier. Når vandet er kommet helt igennem systemet, ledes det rene vand ud i havet.
Tankene fra ScanPipe indgår dermed nu i Danmarks hidtil største beplantede filteranlæg til glæde for både borgere på Strynø og vandmiljøet på og omkring den lille danske ø.

Fakta
Til projektet på Strynø leverede ScanPipe:

 • Type/materiale: Tre nedsivningstanke produceret af IWS i PE-HD (højdensitetspolyethylen), dobbeltvægget spiralrør
 • Omfang: De tre tanke måler henholdsvis 8,5, 15,5 og 18 meter i længden og har en indvendig diameter på 2,4 meter. De kan tilsammen rumme 160 m3 spildevand (400PE).
 • Vægt: Tankene vejer henholdsvis 3 ton, 4,7 ton og 5,5 ton

Du kan læse mere om tanke fra IWS i produktbrochuren.

Hvis du vil høre mere om IWS STRONG tanke, så tag fat i din normale ScanPipe kontakt via kontaktsiden

Er du ny kunde og er interesseret i at vide mere om IWS STRONG tanke kan du kontakte Peter Lundgaard på [email protected] eller +45 5155 8065.

Har du prøvet vores app?

Tryk på og derefter 'Føj til hjemmeskærm'