Firkantede tanke til Tivoli Hjørnet

Sted

Tivoli Hjørnet

Kunde

CG Jensen A/S

Periode

Vinter 2016/17

På en af de mest centrale positioner i centrum af København etableres Tivoli Hjørnet. Et dynamisk hjørne med restauranter, designforretninger og en udvidelse af det eksklusive Hotel Nimb. ScanPipe er totalleverandør på alle regn-, spildevands- og drænløsninger på det store projekt.

Som en del af den samlede opgave ønskede kunden CG Jensen en løsning, der effektivt kunne opstuve regnvand omkring det nye byggeri på hjørnet af Bernstorffsgade og Vesterbrogade – et område, hvor der i forvejen er et stort pres på kloaknettet. Da pladsen er meget trang på stedet, var det nødvendigt at tænke anderledes og tilbyde kunden en unik løsning.

Plug-and-play løsning
Kravet fra kunden var, at der skulle kunne opstuves 2x37 kubikmeter regnvand, og den trange plads gjorde det umuligt at bruge traditionelle runde tanke, fordi der ville gå for meget plads til spilde. Derfor anbefalede ScanPipe CG Jensen at vælge en fuldstændig skræddersyet tank-løsning produceret hos ENREGIS i Tyskland.

ScanPipe leverede 10 helt færdigsvejsede moduler, opbygget af regnvandskassetter, som var lige til at lægge ned i jorden på to smalle stykker ved hhv. Bernstorffgade og Vesterbrogade. At modulerne blev leveret helt færdige og trykprøvede fra fabrikkens side betød, at kunden undgik selv at skulle pakke kassetterne ind i geotekstil og PE-folie og svejse dem på stedet. CG Jensen kunne derfor installere kassetterne, som nu kunne fungere som firkantede tanke, direkte fra lastbilen ned i udgravningen.

”Det har betydet rigtig meget for os er, at tankene var helt færdige, da de blev leveret. Vi havde alle materialer klar, da kassetterne kom, så det var bare at få løftet det ind og sat det ned. Løsningen gjorde, at vi i princippet kunne afslutte arbejdet samme dag, men fordi der er så lidt plads i området omkring Tivoli Hjørnet, tog det lidt længere tid. Men selve arbejdet gik gnidningsfrit,” forklarer Martin Hornsyld, formand på projektet hos CG Jensen.

 

"Det har betydet rigtig meget for os er, at tankene var helt færdige, da de blev leveret"

Garanteret tæt
Den PE-folie der bliver svejset omkring kassetterne er desuden meget tykkere end det normale niveau på 0,8 - 1 mm. I dette tilfælde blev kassetterne leveret med en 2 mm tyk PE-folie, hvilket gør dem meget robuste og modstandsdygtige overfor tryk og bugsering. En anden væsentlig fordel ved de specialproducerede moduler er, at der ydes garanti fra fabrikkens side for, at tanken er tæt. Hos CG Jensen har fabriksgarantien også betydet meget, forklarer Martin Hornsyld:

”Hvis der er en utæthed, vil vi være fælles om at finde en løsning, så det giver helt sikkert en ro, at materialerne bliver leveret med fabriksgaranti. Med sådan en opgave har man ét skud i bøssen, så det skulle bare fungere. Vi har derfor også været ekstra påpasselige med de materialer, som vi har fyldt omkring tankene, så vi er sikre på at de nok skal holde tæt.”

Fra faskine til firkantet tank
Med den tykke PE-folie omkring som er 100% tæt, forvandles kassetterne til firkantede tanke med ind- og udløb, der kan opstuve vand ved store mængder regn. Tankene installeres med en vandbremse, så regnvandet kan udledes kontrolleret til kloaknettet, når der er mulighed for det. Området i det centrale København har et højt grundvandsspejl, og stort set alle områder er befæstet. Det giver ringe vilkår for, at jorden kan absorbere vandet. Kravet i området er, at der kun må udledes 10 liter vand i sekundet, og det kan styres af vandbremsen. Den firkantede form gør desuden, at den plads, der er til rådighed udnyttes optimalt, fordi tankene kan skaleres og tilpasses præcist i de mål, der passer til stedet.


Fakta

  • Type/Materiale: 350 stk. sammenkoblede ENREGIS regnvandskassetter i 2 områder med i alt 10 moduler m. 400g/m2 geotekstil og en 2 mm tyk PE-folie. Modulerne har ind- og udløb samt udluftning.
  • Kapacitet: Den færdige løsning kan opstuve 74 m3 regnvand fordelt på 10 moduler.
  • Dimensioner: Modulerne er special-tilpassede og blev leveret med følgende mål (H x B x L): 
    4 stk. á 1,2 x 1,2 x 6,6m
    3 stk. á 1,2 x 1,2 x 6,0m
    3 stk. á 1,2 x 0,6 x 5,4m

Hvis du vil høre mere om en fuldstændig skræddersyet tank-løsning fra ENREGIS, så tag fat i din normale ScanPipe kontakt via kontaktsiden

Har du prøvet vores app?

Tryk på og derefter 'Føj til hjemmeskærm'