1.044 m3 præsamlede regnvandskassetter til forsinkelsesbassin

Sted

Greve

Kunde

Aarup Entreprenørforretning ApS

Leveringsperiode

Sommer 2018

I forbindelse med opførslen af +100 nye lejligheder i boligområdet Greve Boligø, har ScanPipe leveret skræddersyede regnvandskassetter fra svenske PlastInject til et større opstuvningsbassin.

Regulering af regnvand er i dag et helt centralt begreb, når vi taler om nybyggeri. I forbindelse med byggeriet af et større antal nye lejligheder boligområdet Greve Boligø skulle der udføres et større forsinkelsesbassin til regulering af afledningen af regnvand fra områdets tagflader og befæstede arealer. Kunde og projektansvarlig var Aarup Entreprenørforretning, som har samarbejdet med ScanPipe gennem en årrække.

Optimering gennem konstruktiv dialog
”Når en kunde kommer til os med et projekt, forholder vi os altid seriøst til det. Det betyder også, at vi vurderer, om der findes andre og bedre løsninger end de oprindeligt skitserede. Derfor ender vi faktisk ofte med at levere et andet produkt, end det kunden lægger ud med at bestille.” forklarer teknisk konsulent Bjarne Graff fra ScanPipe og fortsætter: ”I det oprindelige oplæg til projektet i Greve så vi flere muligheder for optimering. I en konstruktiv dialog med kunden fandt vi frem til en bedre samlet løsning, som ikke var dyrere og samtidig sparede kostbar montagetid.”

Færdigsamlede kassettemoduler i fuld højde
Traditionelt set har man bygget faskiner op manuelt lag på lag eller som enkeltstående kassetter, der samles på stedet. I dette tilfælde leverede ScanPipe regnvandskassetter, som fra producentens side var samlet i moduler i fuld højde. Inden montagen leverede producenten, svenske PlastInject, færdige tegninger over den samlede løsning, som gav entreprenøren mulighed for at forberede montagen grundigt. Resultatet blev, at montages kunne udføres 2-3 gange hurtigere, end hvis kassetterne skulle have været installeret enkelvist. Derudover sikrede ScanPipes fleksible kassetteløsning markant bedre muligheder i forhold til fremtidig inspektion af anlægget.

"De færdigsamlede elementer lettede installationen betragteligt."

En skræddersyet, bedre og mere sikker løsning
”En anden ting, vi faldt over i den indledende dialog var et ønske om, at kassetterne skulle pakkes ind i en tæt membran. Dette stillede vi spørgsmålstegn ved, da vores erfaring viser, at der er en reel fare for, at grundvandstrykket nedefra kan skabe en opdrift, der trykker faskineblokkene op ad jorden, hvis ikke vandet kan passere gennem blokkene. Derfor endte faskinerne i stedet med at blive pakket ind i en permeabel fiberdug. Det var ikke en dyrere, men en bedre og mere sikker løsning.” tilføjer Bjarne Graff.

Når man ser på den færdige løsning, kan man muligvis undre sig over formen med de mange hakker og kanter på kassetterne. Dette skyldes udelukkende, at løsningen er skræddersyet til projektet, hvor der var meget lidt plads til rådighed. Formen er således tilpasset 100% til forholdene på stedet.

Effektiv montage
Som underleverandør til Aarup Entreprenør forestod entreprenørfirmaet Multi-Hjælp selve montagen af kassetterne. Multi-Hjælps ansvarlige entreprenør Palle Schebye taler varmt om løsningen: ”De færdigsamlede elementer lettede installationen betragteligt. Den ene dag stavlede jeg ene mand 3 hele lastbiltræk svarende til 200 m3 faskiner på ca. 6 timer. På den måde sparede vi både tid og penge og minimerede risikoen for fejl i den færdige installation.”

Fakta
Til projektet leverede ScanPipe:

  • Skræddersyede regnvandskassetter til 1044m3 forsinkelsesbassin
  • Langsgående AIC kanal = Access Inspection Camera
  • Spulekanaler på indløb
  • 600mm opføringsrør


Mere information?
Ønsker du yderligere information om løsningerne fra PlastInject, kan du hente produktbrochuren.

Vil du høre mere om mulighederne inden for skræddersyede regnvandskassetter, er du velkommen til at kontakte teknisk konsulent Bjarne Graff på bg@scanpipe.dk eller +45 63763032.